Ponedeljkovo predavanje: David Halb
6.3.2017

  • V ponedeljek 06.03.2017 ob 21.00 se bo na IAM predstavil David Halb.
    David Halb je glasbenik (sodelovanja s skupinami Werefox, Sphericube, Kleemar in Lollobrigida).

    Kot kreativec je deloval ali deluje v podjetih Pristop, Super 16, Futuristični marketing v zadnjem času se pa posveča tudi start upom kot je Bellabeat in Fastcast.

    “FastCast je Davidov startup v katerem združuje spletno bazo za talente, ki po enem letu pokriva vso Slovenijo. Gre za programsko rešitev, ki se zgleduje po globalno uspešnih spletnih servisih, kot so Airbnb in Linkedin. Torej ustvarja uporabno mrežo profesionalcev iz video produkcijske industrije:

    »Talentom, torej modelom, športnikom, glasbenikom, akrobatom, plesalcem, skejterjem in še mnogim drugim omogoča, da na enostavnejši način pridejo do dela s svojim talentom. Vse, kar morajo narediti, je ustvariti svoj profil, nato pa spremljati povabila na avdicije in te opravljati celo od doma, brez dolgega čakanja v kasting studiih.«
    vir: sobota.info


    Mlad Pomurec je skoraj deset let, praktično od svojega prvega študentskega dne v Ljubljani, ob glasbeni karieri delal v velikih produkcijskih hišah, kjer so ustvarjali reklamne spote, krajše filme in podobne vizualne rešitve. »Skozi to večletno pot sem se vedno srečeval s problemom iskanja talentov, zanimivih karizmatičnih obrazov, ki znajo skejtati, igrati kitaro, peti, brejkdensati, delati akrobacije ali samo dobro govoričiti.« Na koncu je ugotovil, da je v vsem tem organizacijskem procesu najtežje in najbolj pomembno predvsem poiskati nov talentiran obraz, ki bo učlovečil to, kar želi scenarij pokazati.  
    vir: sobota.info