Filo Fest - vabljeni k sodelovanju
13.8.2010

  • Mednarodni festival študentske filmske in video projekcije FILOFEST je nazaj v svoji tretji izvedbi in pripravljen na nove filmske vrhunce!
    FILOFEST 2010 bo spet gostila Filozofska fakulteta, potekal pa bo med 6. in 10. decembrom 2010. Poleg predvajanja filmov in videov bo FILOFEST ponovno ponudil bogat spremljevalni program: od predavanj, delavnic, okroglih miz do čisto preprostega druženja. Na zadnjem FILOFESTU leta 2007 se je predstavilo 99 filmov in videov iz več kot 22 držav, prikazali pa smo tudi 13 filmov partnerskega festivala Les Inattendus. Podoben in še večji odziv pričakujemo tudi letos, zato vabimo VSE študente k sodelovanju! Rok za oddajo filmov je od 1. septembra do 15. oktobra 2010!

    Prejeti filmi bodo razdeljeni na tekmovalni in netekmovalni program. Tekmovalni program bo sestavljen iz neodvisnih študentskih filmov, katerih avtorji so brez formalne filmske izobrazbe. Netekmovalni program pa bo sestavljen iz filmov študentov filmskih šol in akademij. Pošljete lahko igrane, dokumentarne, eksperimentalne in animirane filme, tudi vse vmes rade volje sprejmemo. Omejitev glede dolžine ni!

    Prijavni obrazec in pravila festivala najdete na www.filofest.com. Pravilno izpolnjen, natisnjen in podpisan obrazec skupaj z dvema kopijama filma v formatu DVD PAL brez območnih omejitev pošljete preko pošte na naslov:

    FILOFEST
    FILOZOFSKA FAKULTETA
    AŠKERČEVA 2
    1000 LJUBLJANA

    s pripisom »ZA SELEKCIJO – NE ODPIRAJ!«

    Sprejemamo samo en film na DVD; če torej želite prijaviti več filmov, morajo biti na ločenih DVD-jih. Poleg prijavnega obrazca in dveh kopij filma na DVD-jih (ena za predvajanje, ena za arhiv), mora pošiljka vsebovati naslednje obvezne priloge na CD-ju: datoteko z opisom filma, seznamom nastopajočih, fotografijami iz filma, fotografijo, življenjepisom in filmografijo režiserja ter s filmskim dialogom. Prijavitelji NE SMEJO pošiljati obveznih prilog na papirju ali preko elektronske pošte.

    Vsi filmi morajo biti opremljeni z angleškimi podnapisi, razen dialogov, ki potekajo v razločni angleščini. To velja za obe kopiji filma!

    Prijavitelji morajo upoštevati oddajni rok, saj pošiljke, prejete po preteklem roku, in nepopolne pošiljke ne bodo vključene v festival. Prijavnine ni! Kopij se ne vrača. Prijavitelji nas morajo preko elektronske pošte obvestiti o oddaji pošiljke. V sporočilu morajo navesti svoje ime in priimek, datum oddaje pošiljke, naslov filma. Za vse nadaljnje informacije obiščite www.filofest.com ali pišite na [email protected].

    Izbor se zaključi 15. novembra 2010. Rezultati izbora bodo objavljeni na uradni spletni strani (www.filofest.com) 10 dni po zaključku izbora.

    V primeru razhajanja pravil, objavljenih na uradni spletni strani festivala, in zgornjega teksta se upoštevajo pravila, objavljena na spletni strani.

    Torej … ne zamudite edinstvene priložnosti in nas obiščite v decembru! Ne samo da bo veliko za videti, spoznali boste lahko tudi mlade in nadebudne filmske ustvarjalce z vsega sveta in filmske navdušence!

    FILOFEST 2010 vas vabi na ogled filmov in druženje na Filozofsko fakulteto!